Bestanden aanleveren

U kunt uw  bestand (tot 25mb) op de productpagina uploaden, vervolgens het aantal posters bestellen en uw bestelling afronden.

Is uw bestand groter dan 25 mb?
Dan kunt u deze via Wetransfer versturen, als u op de link klikt kunt u de bestanden via onze Wetransfer pagina naar ons sturen. Of ga naar sneleenposter.wetransfer.com

Heeft u meer dan 2 bestanden die u wilt afdrukken?
U heeft meer dan 2 bestanden om af te drukken, verstuur deze dan per Email naar: [email protected] of versturen via Wetransfer.


 Wat voor bestanden

 • Bestand opslaan als PDF, EPS, AI, PSD, TIFF of JPG (minimaal 300 DPI)
 • lever het bestand aan met 3 mm afloop en snijtekens!
 • Tekst en belangrijke afbeeldingen moeten minimaal 5 mm van de randen af staan.
 • Plaats geen kaders bij de randen van de posters, deze moeten minimaal 5 mm van de rand afstaan.
 • Alle fonts dienen te worden omgezet naar lettercontouren.
 • De gebruikte afbeeldingen opgebouwd uit CMYK kleuren met een resolutie van minimaal 300 dpi
 • Sla uw ontwerp op met het kleurprofiel: Coated FOGRA39 (ISO 12647-2:2004)
 • Zet wachtwoord beveiliging uit
 • Bij het maken van PDF bestanden moeten de fonts 100% ingesloten zijn en beeld- en lijn compressie uitgezet
 • Transparanties die worden gebruikt in documenten dienen samengevoegd te worden tot 1 laag of omgezet te worden naar een BITMAP. In Indesign en Illustrator kunt u de transparanties afvlakken. (zie hieronder) Bestanden mogen niet uit lagen bestaan, maar moeten worden aangeleverd als 1 laag. In uw opmaakprogramma dient u uw bestand op te slaan volgens kleurprofiel: Coated FOGRA39 (ISO 12647-2:2004)
 • Voor bestanden voor fine art posters adviseren wij een resolutie van 600 DPI of hoger
 • Publisher bestanden kunnen wij niet verwerken!
 • Als u de bestanden niet op één van bovenstaande manieren aanlevert, zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in de afdruk!

Transparanties en overdruk

Problemen voorkomen met transparanties en overdruk.

Transparanties en overdruk kunnen problemen veroorzaken bij het produceren van jouw drukwerk. Daarom moeten transparanties in jouw document worden afgevlakt. Wanneer je een bestand aanlevert, waarbij je effecten hebt toegepast, zoals een slagschaduw, glow-effect of beeld dat transparant is verwerkt, kan het zijn dat je een melding krijgt dat transparanties in je ontwerp moeten worden afgevlakt. Dit betekent dat er in je document afbeeldingen of objecten zitten die deels doorzichtig zijn. Wanneer je de transparanties niet afvlakt, kun je onverwachte resultaten in je drukwerk verwachten. In het voorbeeld hieronder zie je wat er kan gebeuren met je drukwerk wanneer je de transparantie niet goed afvlakt.

Veel mensen vragen zich af wat overdruk is, dus bij deze, wat is overdruk eigenlijk? Bij overdruk worden lagen, die over elkaar heen liggen in het drukwerk ontwerp, met elkaar gemengd. Dit wil zeggen dat niet alleen de bovenste laag zichtbaar is, maar ook de laag hieronder. Zonder ‘overdruk’ zou alleen de bovenste laag zichtbaar zijn.

Wij adviseren je dat tekst en/of beeld niet op ‘overdruk’ moet staan. Wanneer dit namelijk wel het geval is, bestaat er het risico dat betreffende tekst en/of beeld in het drukproces slecht tot niet zichtbaar is. Witte teksten of vlakken e.d. die op overdruk staan zullen in zijn geheel wegvallen. (LET OP: het aanleveren van bestanden met transparanties en/of overdruk is geheel op eigen risico.) In de programma’s InDesign en Illustrator kun je overdruk rechtstreeks verwijderen in het menu ‘kenmerken’. Je moet wel eerst het object of beeld selecteren en zorgen dat “Vulling overdrukken” uitgevinkt staat.

Transparaties kun je in Illustrator direct afvlakken via menu ‘Object’ en dan naar ‘Afvlakken transparantie’. In InDesign maak je een nieuwe profiel aan onder het menu ‘Bewerken > Voorinstellingen transparanties afvlakken’. Je kiest daar de regel (hoge resolutie) en klikt op ‘nieuw’ en geeft je bestand een naam. Zet dan de ‘Raster-/vectorbalans van 100% naar 75%. Het overige mag blijven staan en vink vervolgens in het onderste vakje complexe regio’s bijknippen’ aan. Nu heb je alles goed ingesteld en bevestig je jouw instellingen met ‘OK’.

 

Aanleveren bestanden Offsetdruk

U kunt uw bestanden uploaden op de productpagina, of naar ons sturen via Wetransfer onder vermelding van uw ordernummer.

 

 • Bestand opslaan als JPG (minimaal 300 DPI), PDF, EPS, AI, PSD of TIFF
 • 3 mm afloop aan alle zijden
 • Tekst moet 5 mm van de snij randen af staan
 • Alle fonts dienen te worden omgezet naar lettercontouren 
 • De gebruikte afbeeldingen opgebouwd uit CMYK kleuren (eurostandard coated)
  met een resolutie van minimaal 300 dpi
 • PDF bestanden opslaan als PDFX-1a:2001.
 • Zet wachtwoord beveiliging uit
 • Bij het maken van PDF bestanden moeten de fonts 100% ingesloten zijn
  en beeld- en lijn compressie uitgezet
 •   Transparanties die worden gebruikt in documenten dienen samengevoegd te worden tot 1 laag of omgezet te worden naar een BITMAP. Bestanden mogen niet uit lagen bestaan, maar moeten worden aangeleverd als 1 laag. In uw opmaakprogramma dient u uw bestand als pdf om te zetten naar pdf-x1a(2001)

Bestand laten opmaken

Wij kunnen uw poster ook voor u opmaken, het bestand wordt dan opgemaakt door een grafisch vormgever, de kosten hiervoor zijn € 35,- inclusief één digitale drukproef. U kunt deze optie in uw winkelmandje doen voordat u uitcheckt.

U dient zelf een voorbeeld met tekst en afbeeldingen aan te leveren in bijvoorbeeld Word of Powerpoint. Verder dient u de afbeeldingen en eventuele logo's aan te leveren in een hoge resolutie!! (minimaal 300 dpi). De opmaak van uw bestand houdt in dat wij de door u aangeleverde afbeelding(en) en tekst omzetten naar een drukklaar bestand op het juiste formaat met de juiste kleurinstellingen etc.

Vervolgens ontvangt u één digitale proef per Email, als deze akkoord is bevonden gaan we de poster drukken. De levertermijn van uw bestelling gaat in, zodra u per mail akkoord heeft gegeven om het opgemaakte bestand af te drukken.

Uw afbeeldingen, logo's en voorbeeld kunt u uploaden via de site, of achteraf naar ons versturen via Wetransfer onder vermeldig van het ordernummer. 

Indien u wilt dat wij ook de afbeelding(en) en teksten voor u ontwerpen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via tel: 0227 601566 of via e-mail: [email protected].